De tijd dat een kantoorkast gewoon een grijs ding was waarin je rommel verstopte, is voorbij. Want met een kast kies je vooral voor een opgeruimd kantoor. En daarvan word je gelukkig. In deze blog lees je waarom. Bovendien wijden we je in de kunsten van het opbergen in. En wat denk je van een kast als blikvanger? Ook daarover lees je hier meer.

Waarom een opgeruimd bureau beter werkt

Spulletjes verspreid over je bureau, papieren die kriskras door elkaar liggen en amper ruimte voor je toetsenbord. Ach, een beetje rommel is toch gezellig? Totdat je een halfuur moet zoeken naar een pen om snel iets te noteren. Dat kan beter!

Wat denk je van een opgeruimd bureau? Deze positieve effecten krijg je er gratis bij:

  • Je bent minder afgeleid door al die rommel en daardoor verbetert je concentratie.
  • Je hoeft niet langer naar alles te zoeken omdat je nu wél alles weet liggen. Kortom: je werkt niet alleen sneller, maar ook productiever.
  • Herinner je je nog die pen die je niet vond? Frustrerend, toch? Omdat je bureau netjes en overzichtelijk is, vermijd je een hoop stress door eindeloze zoektochten.

De kunst van een opgeruimd kantoor

Opruimen is dus de boodschap. En daarmee bedoelen we niet dat je alles maar lukraak in de kast of in je bureaulades propt. Met deze tips is je kantoor opruimen zo gepiept:

  • Plan een vast tijdstip in om op te ruimen
    Zorg op het einde van de werkdag dat alles op zijn plek ligt. Lukt dat niet elke dag? Doe het dan minstens een keer per week.
  • Investeer in opbergsystemen
    Kantoorkasten, ladeblokken of planken? Opbergmogelijkheden genoeg.
  • Gebruik opbergaccessoires
    Berg kleine spulletjes op in een pennenbak of bureau-organizer.
  • Geef alles een vaste plek
    Nu je voldoende opbergruimte hebt, geef je alles een vaste plek. Markeer desnoods met een labeltje.
  • Ga digitaal
    Zijn al die papieren echt nodig? Probeer zoveel mogelijk digitaal te werken. En vergeet niet om ook in je digitale systeem structuur aan te brengen.

Opbergsystemen voor kantoor op een rijtje

Met je planning of digitale transformatie kunnen we je niet helpen. Maar wel met opbergsystemen voor je kantoor. Je vindt hier de meest voorkomende kantoorkasten op een rijtje.

Draaideurkasten

Deze kast heeft deuren die al draaiend opgaan. De ‘gewone’ kast dus.

Schuifdeurkasten

De deuren van deze kast duw je opzij. Ze zijn een populaire optie voor beperkte ruimtes omdat de deuren niet openzwaaien. Zo zijn ze ook ideaal als je vaak vanop je bureaustoel in de kast moet zijn.

Roldeurkasten

De roldeurkast heeft een roldeur die langs boven of opzij opengaat. Net zoals de schuifdeurkast bespaar je met deze kast ruimte. En dankzij de opvallende oprolbare schuifdeuren is deze kantoorkast ook een blikvanger.


Tip: Gebruik de roldeurkast voor spullen die je vaak nodig hebt. Doordat de kastdeuren erg opvallen, weet je precies waar je moet zijn als je dringend iets nodig hebt.

Boekenkasten

Een boekenkast heeft geen deuren waardoor je met je boeken kunt pronken. Maar het is ook perfect om iets tentoon te stellen: een origineel kunstwerk, een mooie plant of een toffe groepsfoto.

Ladeblokken


Meestal wordt een ladeblok gebruikt onder een bureau als extra opbergruimte. De meeste modellen hebben wieltjes waardoor je ze eenvoudig kunt verplaatsen.


Tip: Werk je met flexibele werkplekken in je kantoor? Geef iedere medewerker een eigen ladeblok. Die kunnen ze dan eenvoudig verrollen naar de plek waar ze die dag werken.

Lockerkasten

Een lockerkast heeft een of meerdere deuren die op slot kunnen met een sleutel of cijferslot. Je ziet ze dan ook vaak in sportcentra, scholen of kleedkamers in bedrijven. Op kantoor kun je er dan weer gevoelige documenten of duur bureaumateriaal in kwijt.

 

 

WINEA MAXX: een kantoorkast voor elke gelegenheid

Als het op kantoorkasten aankomt, zijn wij verknocht aan het merk Wini. We wijdden er zelfs speciaal een blog aan.

Met WINEA MAXX bewijst Wini opnieuw hoe veelzijdig het merk is. Want met dit modulaire kastensysteem stel je de perfecte kantoorkast samen. Zodat die precies past in je interieur, maar ook bij jouw noden.


Tip: Zijn de standaardafmetingen te standaard voor jou? Dan produceert Wini gewoon kasten met de afmetingen die jij wilt.

Met WINEA MAXX kun je elke soort kast combineren. Zo heb je keuze uit een: schuifdeurkast, roldeurkast, draaideurkast, garderobekast, hangmappenladekast, ladekast, combikast, apothekerskast en bijzetkast. En vergeet de verrolbare ladeblokken niet.

En dat is nog niet alles, want er zijn nog enkele opties: balie-element, zitelement, opzetkasten, afwerkingspanelen (zijkant, hoek, plafond), akoestiekfronten en verschillende materiaallades.

In ons aanbod vind je enkele voorbeeldkasten. Of stel je eigen kantoorkast samen via de webshop. Heb je advies nodig? Dan helpen we je graag verder.

Kantoorkast als statement

Een bureau zonder kasten is zelfs in deze digitale tijden bijna ondenkbaar. Er valt altijd wel iets op te bergen. Al is het om jassen op te hangen of je persoonlijke spullen veilig weg te stoppen.

Maar dat wil niet zeggen dat kasten saai moeten zijn. Integendeel: ze bepalen mee je interieur. Van antiek, strak modern tot kleurrijk. Of ga voor een kast die eruit springt, een blikvanger.

Snuister gerust eens door ons assortiment kantoorkasten. Ben je op zoek naar iets specifieks? Laat het ons weten en dan gaan wij voor jou op zoek.

Laat je niet kisten door je kantoorkasten

Zoveel soorten, formaten en designs. Een kantoorkat vindt er zijn jongen niet in terug. Welke kantoorkasten heb jij nu echt nodig? Waar staan ze op hun plek en komen ze tot hun recht? Onze partner in interieurinrichting Creasfeer weet raad en zet je vragen om in een verrassend interieurdesign.