Op een kantoorstoel breng je maximaal 40 uur per week door. Pauzes en overuren niet meegerekend. Maar er zijn werkplekken waar stoelen 168 uur per week dienstdoen. Dag en nacht dus. Een gewone kantoorstoel zou al snel de geest geven. Daarom ligt de focus van een 24/7-controlekamerstoel op comfort en duurzaamheid.

Wat een 24/7-stoel lijden kan

24/7-stoelen krijgen meer te verduren dan gewone kantoorstoelen. Ze worden zo’n vier keer meer gebruikt en dat door allerlei soorten mensen in diverse formaten en met verschillende gewoontes. Bovendien staan deze stoelen vaak in vuilere productieomgevingen. Daarom ligt de focus bij het ontwerp van controlekamerstoelen op:

  • langdurig gebruik

24/7-stoelen bestaan uit materialen die tegen een stootje kunnen. De mechaniek is zwaarder en de bekleding steviger.

  • ergonomie

Onderschat de impact van zittend werk niet. En laat je dat net veel doen op een 24-uursbureaustoel. Daarom ligt de nadruk bij een 24/7-stoel nog meer op ergonomie.

In deze blog ontdek je waarom ergonomie zo belangrijk is en hoe je een kantoor verandert in een veilige en gezonde werkomgeving.

  • aanpassingsmogelijkheden

Controlekamerstoelen moeten eenvoudig aan te passen zijn aan de personen die ze gebruiken. Op die manier kan iedereen de stoel instellen volgens zijn of haar ideale houding. Daarom heeft de 24/7-stoel meer aanpassingsmogelijkheden dan een kantoorstoel.

Controlekamerstoelen van BMA

Onze leverancier Flokk legt met de productielijn BMA de nadruk op ergonomische kantoorstoelen. Met hun BMA 24/7-serie lanceerden ze dan ook twee types controlekamerstoelen waarbij ergonomie een belangrijke rol speelt. Daarnaast voldoen de stoelen aan internationale normen voor 24/7-gebruik.

BMA Axia Focus 24/7: de robuuste kantoorstoel


We steken het niet onder kantoorstoelen of banken: volgens ons heeft BMA met de Axia-serie de beste ergonomische kantoorstoelen op de markt. Waarom? Dat lees je hier. De BMA Axia Focus is de 24/7-versie van de Axia-bureaustoel.

Noem de Focus gerust een robuuste kantoorstoel waarmee je beeldschermwerk kunt doen. De Focus onderscheidt zich van zijn Axia-broertje door:

  • meer zitcomfort door de dikke, ergonomische zitting en rugleuning met binnen- en buitenkussen
  • eenvoudige verstelmogelijkheden
  • extra stevigheid en verzwaarde mechaniek voor een gewicht tot 170 kg

BMA Secur24: de observatiestoel


Deze stoel is perfect voor het observatie- en monitoringwerk. Dat houdt in dat de gebruikers de hele dag stilzitten om schermen in het oog te houden. Daarom is de BMA Secur24 nog meer gericht op comfort. Je kunt het vergelijken met een autostoel, maar dan met een betere hoofdsteun:

  • comfortabele ergonomisch gevormde rug en een extra dik zitkussen
  • in diepte (en hoogte bij het model Exclusive) verstelbare bekkensteun
  • extra stevigheid en verzwaarde mechaniek voor een gewicht tot 200 kg

Bekijk hier alle specificaties van beide stoelen.

Stoelen met EN- en/of NPR-norm


De EN-norm is een Europese normering die de kwaliteit, veiligheid en prestaties van producten en diensten verkocht binnen de EU waarborgt. Het is een kwaliteitslabel waardoor je als klant weet dat wat je koopt, voldoet aan Europese richtlijnen.

NPR staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn. Het is geen wettelijke, maar een praktische aanvulling op de EN-norm. Een voorbeeld maakt het duidelijk. De kantoorstoelen voldoen aan de Europese norm. Maar Nederlanders zijn groter dan de gemiddelde Europeaan. De Focus is daarop voorzien en voldoet daarom aan de NPR-norm.

De BMA Axia Focus 24/7 heeft de EN-norm en voldoet aan de NPR. De BMA Secur24 heeft ook de EN-norm en sluit nauw aan bij de NPR, maar niet genoeg om het label te dragen.

Duurzame bekleding


Een 24/7-stoel is dus een stevige stoel geschikt voor allerlei werkomstandigheden én soorten mensen. Maar ook de zitting, armsteunen en rugleuning moeten zo lang mogelijk meegaan. En het liefst zonder al te veel onderhoud. Daarom heb je de keuze uit drie soorten bekleding voor je BMA 24/7-stoel:

  • (kunst)lederen bekleding

Leer heeft een luxe-uitstraling, maar is ook het gemakkelijkste proper te houden. Ga je voor echt leer? Schaf dan ook het bijhorende onderhoudssetje aan. Daarin zit een sponsje en een reinigings- en voedingsproduct.

  • stoffen bekleding

Zeg niet zomaar stof tegen een stoffen 24/7-stoel. Want de gebruikte stof is slijtvast én vuilafstotend.

  • combi kunstleer/stof

De populairste bekleding is een stoffen bekleding met rondom kunstleer voor de stevigheid.

 

Wil je je stoelen extra beschermen? Kies dan voor een afwasbare hoes die ook in de wasmachine kan. Of geef je stoel zelf een extra poetsbeurt met de speciale hygiënische doekjes.

 

“Een lange levensduur van je 24/7-stoel start bij een goed onderhoud.

Daarom raden we je aan om elk jaar een technische rondgang in te plannen.”

Langere levensduur door goed onderhoud


Een lange levensduur van je 24/7-stoel start bij een goed onderhoud. Daarom raden we je aan om elk jaar een technische rondgang in te plannen. Tijdens deze controleronde brengen we alle stoelen en hun eventuele defecten in kaart. Heb je een onderhoudscontract? Dan vervangen we de defecte onderdelen onmiddellijk. En anders maken we eerst een bestek op.

Het mooie aan de BMA-stoelen is dat alle onderdelen vervangbaar zijn. Want ook bij BMA geloven ze in duurzaamheid waarbij kwaliteit primeert op wegwerpproducten. Daarom hebben we alle onderdelen op voorraad, zodat we meteen in actie kunnen schieten bij een defect.

Bedrijven die de BMA 24/7-stoel gebruiken


Als de Buroinrichter verkopen wij alles voor je kantoor. En daarvan maken de interieurontwerpers van ons zusterbedrijf en kantoorinrichter Creasfeer dankbaar gebruik. Ze komen dus ook shoppen bij de Buroinrichter voor al hun kantoormateriaal. En zo komen onze 24/7-stoelen terecht bij bedrijven zoals de Port of Antwerp-Bruges, De Lijn, Brussels Airport en Politie Antwerpen.

Kies de juiste 24/7-stoel


De ene 24/7-stoel is de andere niet. Bovendien heb je de keuze uit verschillende opties. Dus ben je op zoek naar de juiste controlekamerstoelen voor jouw werkplek? Dan helpen wij jou graag verder.

Of bezoek onze webshop en stel je stoel samen.

Naar de webshop